Kontroll av märkning av livsmedel
Projekttid 2010 -2011.
Projektet har även som mål att ge inspektörerna en hjälp att tolka märkningsföreskrifterna utifrån olika typfall, med exempel på vanligt förekommande märkningsbrister samt att skapa samsyn inom länet vad gäller tolkning av märkningsföreskrifter och få en enhetligare kontroll av märkning. Projektet har även som mål att ge stöd till inspektörerna så att de blir säkrare och tryggare i sitt arbete med kontroll av märkning.
Projektbeställning
VP_20102011_Projektbestallning_Livsmedel_kontroll_
Projektbeskrivning
ProjektbeskrivningLivsmedelver100312faststalld1
Arbetsgrupp
I arbetsgruppen ingick deltagare från:
Kristianstad |
Malmö |
Helsingborg |
Eslöv |
Trelleborg |
Vellinge |
Lund |
Hässleholm |
Länsstyrelsen |
Kommunförbundet Skåne |
Rapport
Rapport_livsmedel_inkl_bilaga
Rapport_livsmedel_utan_ bilaga
Rapport_livsmedel_bilaga
Material
Bilaga I
Informationsmaterial Alla livsmedel som saljs maste vara ratt markta 20110113 slutlig version
Markning av forpackade livsmedel (Livsmedelsverket 2009)
Bilaga II
Bilaga III
Checklista kontrollrapport Projekt kontroll av markning 20110113
Bilaga IV
Bilaga V
Undderrattelse förbud med och utan vite 20100921 slutlig version